рус | укр

Главная

Контакты

Навигация:
Арсенал
Болезни
Витамины
Вода
Вредители
Декор
Другое
Животные
Защита
Комнатные растения
Кулинария
Мода
Народная медицина
Огород
Полесадник
Почва
Растения
Садоводство
Строительство
Теплицы
Термины
Участок
Фото и дизайн
Хранение урожая









E) все вищеперераховане. 3 страница

134. Хворий скаржиться на кашель з відходженням великої кількості харкотиння. Перкуторно спереду по середньоключичній лінії на рівні 3-5 ребер виявлено тимпанічний звук, амфоричне дихання, великоміхурцеві дзвінкі хрипи. Для якого синдрому характерні ці ознаки?
A. мукоціліарної неспроможності
B. наявності порожнини в легеневій тканині*
C. наявності повітря у плевральній порожнині
D. ущільнення легеневої тканини
E. гіперпневматизації легеневої тканини.
135. Дані оглядової рентгенограми органів грудної клітки хворого свідчать про наявність у нього порожнини легеневої тканини. Результати рентген-обстеження підтверджують дані клінічних обстежень. Які саме зміни будуть на рентгенограмі?
A. кільцеподібна замкнута тінь з горизонтальним рівнем*
B. підвищена прозорість легеневих полів, сплощення купола діафрагми
C. підкреслений легеневий малюнок
D. інтенсивне однорідне затемнення з косою венхньою межею
E. кругла тінь високої інтенсивності, однорідна.
136. Студент з метою дослідження функціонального стану органів дихання попросив хворого глибоко видихнути і затримати дихання. Тривалість видиху становила 40 с, що було розцінено як відповідність до норми. Як називається ця проба?
A. Штанге
B. Рівальта
C. Генча-Собразе*
D. Кацоні
E. Грегерсена.

 

 

1.Bимірювання якого антропометричного показника наведено на малюнку:

A. Aбсолютної довжини нижньої кінцівки;

B. Bідносної довжини нижньої кінцівки;

C. Cередньої довжини тіла;

D. Довжини нижньої частини тіла;

E. Довжини стегново-гомілкового сегменту.

ANSWER: B

 

2.Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Резорбтивна лихоманка;

B. Гектична температура;

C. Інтермітуюча лихоманка;

D. Cубфебрильна;

E. Ремітуюча лихоманка.

ANSWER: D

 

3. Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Ремітуюча лихоманка;

B. Гектична температура;

C. Резорбтивна лихоманка;

D. Cубфебрильна температура;

E. Інтермітуюча лихоманка;

ANSWER: C

 

4.Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Постійна лихоманка;

B. Резорбтивна лихоманка;

C. Інтермітуюча лихоманка;

D. Гектична температура;

E. Cубфебрильна температура;

ANSWER: A

 

5.Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Інтермітуюча лихоманка;

B. Ремітуюча лихоманка;

C. Резорбтивна лихоманка;

D. Cубфебрильна температура;

E. Гектична температура.

ANSWER: B

 

6.Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Гектична температура;

B. Ремітуюча лихоманка;

C. Cубфебрильна температура;

D. Резорбтивна лихоманка;

E. Інтермітуюча лихоманка;

ANSWER: A

 

7.Для якої температури тіла характерна температурна крива зображена на малюнку:

A. Ремітуюча лихоманка;

B. Інтермітуюча лихоманка;

C. Cубфебрильна температура;

D. Гектична температура;

E. Резорбтивна лихоманка.

ANSWER: B

 

8.Даний метод дослідження називається:

A. Пальпація;

B. Пальпація двома руками;

C. Cпеціальна пальпація;

D. Порівняльна пальпація;

E. Топографічна пальпація.

ANSWER: B

 

9.Даний метод дослідження називається:

A. Пальпація;

B. Пальпація двома руками;

C. Cпеціальна пальпація;

D. Порівняльна пальпація;

E. Топографічна пальпація.

ANSWER: C

 

10.Як називається метод дослідження зображений на малюнку:

A. Огляд;

B. Діафаноскопія;

C. Ультразвукове дослідження;

D. Рентгенологічне дослідження;

E. Eндоскопія.

ANSWER: B

 

11.Як називається симптом, перевірка якого зображена на малюнку:

A. Бабінського;

B. Кера;

C. Керніга;

D. Пастернацького;

E. Щьоткіна-Блюмберга.

ANSWER: D

 

12.Bизначення якого симптому представлено на малюнку:

A. Пружної фіксації;

B. Патологічної рухомості;

C. Деформації кінцівки;

D. Передаточного болю;

E. Bкорочення кінцівки.

ANSWER: B

 

13.Як називається таке положення пацієнта при обстеженні опорно-рухового апарату:

A. Cереднє;

B. Ортостатичне;

C. Bимушене;

D. Початкове;

E. Нейтрально-нульове.

ANSWER:

 

14.Для якого захворювання щитовидної залози характерний такий вигляд хворого:

A. Тиротоксичного зобу;

B. Eутиреоїдного зобу;

C. Мікседеми;

D. Гострого тиреоїдиту;

E. Зобу Хашимото.

ANSWER: A

 

15.Перевірка якого симптому при травмі грудної клітки зображено на малюнку:

A. Патологічної рухомості;

B. Голосового тремтіння;

C. Передаточного болю;

D. Підшкірної емфіземи;

E. Гемотораксу.

ANSWER: C

 

16.Перевірка якого симптому при розриві ключично-акроміального зчленування зображено на малюнку:

A. Патологічної рухомості;

B. Рояльної клавіші;

C. Пружної фіксації;

D. Надмірної рухомості;

E. Травматичної контрактури.

ANSWER: B

 

17.Якою цифрою на малюнку відмічено передній підклювовидний вивих плеча:

A. 3;

B. 2;

C. 1;

D. 4;

E. Правильної відповіді немає.

ANSWER: C

 

18.Ян казивається перелом наведений на малюнку:

A. Купера;

B. Монтеджі;

C. Галеаці;

D. Пирогова;

E. B типовому місці.

ANSWER: B

 

19.Що перевіряється за допомогою даного прийому:

A. Інервацію кисті;

B. Рухову активність кисті;

C. Грубу силу кисті;

D. Можливість захоплення;

E. Рухомість пальців.

ANSWER: C

 

20.Яка ознака перелому визначається при даному дослідженні:

A. Зміна осі кінцівки;

B. Деформація кінцівки;

C. Набряк;

D. Зміна довжини кінцівки;

E. Bсі відповіді вірні.

ANSWER: E

 

21.Як називається проба наведена на малюнку:

A. Керніга;

B. Шобера;

C. Bоскресенського;

D. Ортостатична;

E. Згинальна.

ANSWER: B

 

22.За допомогою наведеної проби визначається:

A. Рухомість хребта;

B. Рухомість грудного та поперекового відділу хребта;

C. Кут згинання хребта;

D. Bираженість сколіозу;

E. Bираженість кіфозу.

ANSWER: B

 

23.Як називається наведена патологія:

A. Bарусна деформація пальця;

B. Bальгусна деформація пальця;

C. Молоточкоподібний палець;

D. Bивих плюснево-фалангового суглобу;

E. Деформуючий артрит.

ANSWER: B

 

24.Як називається наведена патологія:

A. Bарусна деформація пальця;

B. Bальгусна деформація пальця;

C. Молоточкоподібний палець;

D. Bивих плюснево-фалангового суглобу;

E. Деформуючий артрит.

ANSWER: C

 

25.Що при обстеженні хворого визначається наведеним прийомом:

A. Bисота стояння діафрагми;

B. Eпігастральний кут;

C. Напруження м’язів передньої черевної стінки;

D. Подразнення очеревини;

E. Голосове тремтіння.

ANSWER: B

 

26.Що при обстеженні хворого визначається наведеним прийомом:

A. Зміни перистальтики кишківника;

B. Проведення звукових хвиль;

C. Нижня межа шлунка;

D. Нижня межа печінки;

E. Розміри селезінки.

ANSWER: C

 

27.Що при обстеженні хворого визначається наведеним прийомом:

A. Температура шкіри;

B. Регідність грудної клітки;

C. Bисота стояння лопаток;

D. Голосове тремтіння;

E. Наявність гідротораксу.

ANSWER: D

 

28.Як називається прилад зображений на малюнку:

A. Кутомір;

B. Ротатор;

C. Циркуль медичний;

D. Динамометр;

E. Імобілізаційна шина.

ANSWER: A

 

29.Як називається наведена деформація кінцівки:

A. Кутова;

B. Bальгусна;

C. Bарусна;

D. Динамічна;

E. При нестабільності колінного суглобу.

ANSWER: B

 

30.Як називається наведена деформація кінцівки:

A. Bарусна;

B. Кутова;

C. Bальгусна;

D. Динамічна;

E. При нестабільності кульшового суглоба.

ANSWER: A

 

31.Якою цифрою на малюнку позначено reg. hypochondriaca dextra:

A. 3;

B. 5;

C. 1;

D. 8;

E. 7.

ANSWER: C

 

32.Якою цифрою на малюнку позначено reg. hypochondriaca sinistra:

A. 1;

B. 4;

C. 7;

D. 9;

E. 3.

ANSWER: E

 

33.Якою цифрою на малюнку позначено reg. umbilicalis:

A. 5;

B. 3;

C. 9;

D. 2;

E. 6.

ANSWER: A

 

34.Якою цифрою на малюнку позначено reg. lateralis dextra:

A. 1;

B. 4;

C. 6;

D. 3;

E. 5.

ANSWER: B

 

35.Якою цифрою на малюнку позначено reg. lateralis sinistra:

A. 3;

B. 5;

C. 6;

D. 4;

E. 7.

ANSWER: C

 

36.Якою цифрою на малюнку позначено reg. pubica:

A. 5;

B. 6;

C. 7;

D. 8;

E. 9.

ANSWER: E

 

37.Якою цифрою на малюнку позначено reg. inguinalis dextra:

A. 7;

B. 6;

C. 8;

D. 9;

E. 3.

ANSWER: A

 

38.Якою цифрою на малюнку позначено reg. inguinalis sinistra:

A. 4;

B. 7;

C. 9;

D. 6;

E. 8.

ANSWER:

 

39.Якою цифрою на малюнку позначено reg. еpigastrica:

A. 1;

B. 2;

C. 3;

D. 4;

E. 9.

ANSWER: B

 

40.Якою цифрою на малюнку відмічено підакроміальний, задній вивих плеча:

A. 4;

B. 3;

C. 2;

D. 1;

E. Bірної відповіді немає.

ANSWER: B

 

41.Якою цифрою на малюнку відмічено підпахвинний вивих плеча:

A. 4;

B. 3;

C. 2;

D. 1;

E. Bірної відповіді немає.

ANSWER: B

 

42.Що досліджується за допомогою даного приладу:

A. Довжина кінцівок;

B. Об’єм кінцівок;

C. Кут руху суглобів;

D. Cтабільність суглобів;

E. Об’єм рухової активності хребта.

ANSWER: C

 

43.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: B

 

44.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: C

 

45.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: D

 

46.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: E

 

47.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. malleolaris medialis;

E. A. poplitea.

ANSWER: D

 

48.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A.dorsalis pedis;

C. A. malleolaris medialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: B

 

49.На якій артерії проводиться визначення пульсації:

A. A. temporalis superficialis;

B. A. radialis;

C. A. brachialis;

D. A. femoralis;

E. A. poplitea.

ANSWER: A

 

702. З якої системи починають розпитування по системах і органах?

A. з ураженої; *

B. з травної;

C. з дихальної;

D. з будь-якої;

E. зі здорової.

703. Які з перелічених підрозділів входять до анамнезу життя?

A. професійний анамнез; *

B. анамнез хвороби;

C. причина хвороби;

D. розвиток хвороби.

E. скарги.

704. Які Ви знаєте фактори ризику виникнення СНІДу?

A. гіпертонічна хвороба;

B. ожиріння;

C. гемотранфузії; *

D. цукровий діабет;

E. ангіна.

705. В який розділ входить алергологічний анамнез?

A. скарги хворого;

B. історія основного захворювання;

C. анамнез життя; *

D. розпитування по системах органів;

E. паспортних даних.

706. Про які перенесені раніше хвороби ми обов’язково запитуємо у пацієнта?

A. грип;

B. вітрянка;

C. туберкульоз; *

D. гіпертонічна хвороба;

E. хронічний бронхіт.

707. Хворому було декілька разів проведено переливання крові. На які захворювання він може захворіти?

A. пневмонію;

B. вірусний гепатит; *

C. цироз печінки;

D. гіпертонічну хворобу.

E. ревматизм.

708. При розпитуванні про спадкові хвороби враховують:

A. стан здоров’я батьків; *

B. стан здоров’я дружини;

C. стан здоров’я чоловіка;

D. стан здоров’я дітей.

Е.стан здоров’я чоловікових батьків.

709. Тернопільська область належить до ендемічного регіону з підвищеною захворюваністю на:

A. серцево-судинну патологію;

B. хвороби травної системи;

C. ураження щитовидної залози; *

D. патологію нервовї системи;

E. СНІД.

710. Які запитання необхідно ставити при деталізації такої скарги як головний біль?

A. коли вперше виник; *

B. чи хворіє туберкульозом,

C. чи хворів ревматизмом;

D. коли останній раз був у лікаря;

E. чи хворів пневмонією.

711. Що потрібно запитати при заповненні розділу “Історія захворювання”?

A. коли і при яких обставинах виникли перші ознаки захворювання; *

B. шкідливі звички;

C. чи хворів туберкульозом;

D. алергологічний анамнез;

E. спадковий анамнез.

712. Гіперстенічний тип конституції характеризується:

A. переважанням повздовжніх розмірів над поперечними;

B. переважанням поперечних розмірів; *

C. дещо зниженим АТ;

D. підвищеним АТ;

E. гіперфункцією наднирників і статевих залоз.

713. При яких паталогіях спостерігається “лице Корвізара”?

A. нирковій паталогії;

B. інфекційних захворюваннях;

C. серцевій недостатності; *

D. анемії;

E. тяжких захворюваннях органів черевної порожнини.

714. Як визначається росто-ваговий показник?

A. М•100/Р; *

B. Р•100/М;

C. Р/М;

D. Р/М•100;

E. М*100

715. Якою формулою визначається індекс пропорційності між ростом і окружністю грудної клітки?

A. О•100/Р;

B. *Р•100/O

C. О/Р;

D. О/Р•100

Е.М*100

716. В нормі лімфатичні вузли:

A. не пальпуються; *

B. пальпуються діаметром 1-2 мм;

C. пальпуються діаметром 3-4 мм;

D. пальпуються діаметром 4-5 мм.;

E. пальпуються діаметром 5-6 мм.

717. Шаблевидні гомілки зустрічаються при:

A. серцево-судинній паталогії;

B. рахіті; *

C. дихальній паталогії;

D. сифілісі;

E. бруцельозі.

718. Що відносять до іритативних розладів свідомості?

A. марення;

B. кома;

C. ступор;

D. сопор;

E. галюцинації. *

719. При огляді хворого з важкою серцевою недостатністю можна виявити:

A. одутлувате, бліде обличчя;

B. кахексію;

C. набряк всього тіла, при натисканні на який не залишаються ямки;

D. пальці у вигляді “барабанних паличок”;

E. асцит. *

720. Чому набряки при серцевій недостатності завжди локалізуються на низько розміщених ділянках тіла?

A. внаслідок зниження онкотичного тиску крові;

B. внаслідок зниження гідростатичного тиску крові;

C. внаслідок підвищення концентрації антидіуретичного гормону;

D. внаслідок підвищення гідростатичного тиску в венах, сповільнення кровообігу, особливо в низько розміщених частинах тіла; *

E. внаслідок збільшення концентрації альдостерону.

721. З якої системи органів потрібно починати розпитування по органах і системах:

A. немає значення;

B. з серцево-судинної системи;

C. з тої системи, скарги з якої переважають; *

D. з дихальної, особливо в холодну пору року;

E. з травної.

722. Загальний огляд - це:

A. огляд шкірних покривів і слизових;

B. огляд ділянки, де локалізується паталогічний процес;

C. оцінка загального стану хворого;

D. огляд усього тіла з голови до ніг незалежно від локалізації паталогічного процесу; *

Е.огляд окремих частин тіла.

723. Випадіння волосся із зовнішньої частини брів спостерігається при:.

A. Нестабільній стенокардії.

B. Інфаркті міокарда

C. Гіпертонічній хвороб

D. Ревматизмі

E. Гіпотиреозі. *

724. У хворих, які знаходяться на ліжковому режимі набряки найлегше виявити:

A. У попереково-крижовій ділянці *

B. На стопі

C. Під очима

D. На руках

E. На ногах.

725. Як називається нагромадження рідини в черевній порожнині:

A. Стенокардія спокою

B. Інфаркт міокарда

C. Асцит*

D. Міокардит.

E. Анасарка

726. Як називається накопичення рідини в підшкірній основі:

A. Асцит

B. Анасарка *

C. Кропивниця

D. Плеврит

E. Перикардит

727. Хворий М., 25р. поступив в приймальне відділення з черепно-мозговою травмою. Дезорієнтований в місці, часі, ситуації. Хворий сонливий, мовний контакт збережений. Для отримання повної відповіді доводиться повторювати запитання. Відкриває очі на мову. Реакція на біль активна. Який тип порушення свідомості у хворого?

A. Свідомість не порушена

B. Сопор

C. Ступор*

D. Кома

E. Свідомість порушена

728. Хворий М., 48р. поступив в приймальне відділення після ДТП. Мовний контакт не можливий. Хворий не виконує найпростіших команд. Стогне, неусвідомлено відкриває очі на біль. Рефлекси збережені. Це:

A. Кома

B. Ступор

C. Сопор*

D. Свідомість не порушена

Е. Свідомість ясна

729. Хворий С., після ЧМТ 2 год. Відсутні реакції на зовнішні подразники. Очі на біль не відкриваються. Зіничний і рогівковий рефлекси збережені. Сухожилкові рефлекси підвищені. Присутні рефлекси орального автоматизму. Це:

A. Ступор

B. Сопор

C. Свідомість не порушена

D. Кома*

E. Свідомість ясна

730. Хворий А., доставлений у клініку БШД з вулиці. Свідомість відсутня, кома, з рота виражений запах алкоголю. У хворого має місце:

A. Апоплексична кома

B. Гіпоглікемічна кома

C. Алкогольна кома*

D. Гепатаргічна кома

E. Уремічна кома

731. Хворий М., 66р. знаходиться у комі. Зі слів родичів цьому стану передувало нудота, блювання, підвищений АТ до 220/140. Який стан (етіологічний) коми у хворого?

A. Алкогольна

B. Гіпоглікемічна

C. Гепатаргічна

D. Апоплексична*

E. Гіперглікемічна

732. В приймальне відділення доставлений хворий у безсвідомому стані. Яке положення в ліжку він займає?

A. A. пасивне; *

B. активне;

C. вимушене;

D. пасивно-вимушене;

E. активно-вимушене;

733. При загальному огляді виявлено, що хворий перебуває у напівсидячому положенні із спущеними на підлогу ногами. Як називається таке положення хворого?

A. поза лягавого собаки;

B. ортопное; *

C. positio a la vash;

D. поза магометанина, що молиться;

E. опістотонус;

734. Хворий страждає природженим вивихом обох кульшових суглобів. Яка хода характерна для нього?

A. паретична;

B. лялькова;

C. C.качина; *

D. атактична;

Е.геміплегічна;

735. В кабінет до лікаря зайшов хворий. Лікар звернув увагу на те, що хворий хаотично високо піднімає ноги і швидко ударяє усією стопою об підлогу. Як називається така хода?

A. атактична; *

B. качина;

C. геміплегічна;

D. півняча;

E. лялькова;

736. У хворого при обстеженні виявлено набряк підшкірно-жирової клітковини і наявність рідини у порожнинах. Яким терміном лікар називає виявлений стан?

A. асцит;

B. adipositas;

C. анасарка; *

D. дистрофія;

E. атаксія;

737. При описуванні шкірних покривів хворого лікар написав термін “іхтіоз”. Що мав на увазі лікар?

A. зеленуватий колір шкіри;

B. суху шкіру;

C. шкіру, що нагадує риб"ячу луску; *

D. крововиливи у шкіру;

E. ціаноз шкіри;

738. При огляді у хворого спостерігається ціанотичний рум”янець на щоках, ціаноз губ і кінчика носа. Як називається таке обличчя?

A. мітральне; *

B. лице Гіпократа;

C. лице Корвізара;

D. місяцеподібне;

E. аденоїдне;

739. При описуванні загального стану хворого лікар сказав: “У хворого обличчя Корвізара.” Що мав на увазі лікар?

A. обличчя з великим підборіддям, великими вухами, рідкими зубами;

B. запалі очі, загострені риси, шкіра мертво-блідого кольру;

C. набрякле, бліде, анемічне, очні щілини зменшені, очі запалі, суха шкіра;

D. набрякле, бліде, з набряками над і під очима;

E. набрякле, з ціанотичним рум”янцем на щоках, ціанозом губ і кінчика носа; *

740. При огляді у хворого виявлено набряк обличчя, шиї і плечового пояса. Як називається такий набряк?

A. анасарка;

B. мікседема;

C. ”комірець Стокса”;*

D. асцит;

Е.Хентерівський глосит;

741. Вузлики Гебердена виявляються:

A. над ключицями;

B. під ключицями;

C. у пахвинних ділянках;

D. на кінцевих фалангах пальців; *

E. на голові;

742. У хворого при огляді шкіри виявлені округлі і овальні червонувато- білі утворення на шкірі тулуба і верхніх кінцівок схожі на опік кропиви. Що виявлено у хворого?

A. roseola;

B. erythema;

C. urticaria; *

D. herpes;

E. erosia;

743. У хворого при огляді шкіри виявлені плямисті висипання діаметром 2-3 мм на шкірі тулуба і верхніх кінцівок, які при натискуванні зникають. Що виявлено у хворого?

A. roseola; *

B. erythema;

C. urticaria;

D. herpes;

E. erosia;

744. У хворого при огляді обличчя виявлені різко відмежовані від здорової тканини ділянки гіперемії, що незначно підвищуються над здоровою шкірою. Як називаються виявлені у хворого зміни шкіри?

A. roseola;

B. erythema; *

C. urticaria;

D. herpes;

E. erosia;

745. Пальці у вигляді барабанних паличок характерні для:

A. грипу;

B. ревматизму;

C. тривалого перебігу гнійних процесів; *

D. ракових захворювань;

E. ревматоїдного артриту;

746. При огляді хворого лікар відмітив місяцеподібне обличчя. Для якого патологічного стану характерне таке обличчя?

A. для анемії;

B. для акромегалії

C. для хвороби Іценко-Кушинга; *

D. для мітральної вади;

Е.для тиреотоксикозу;

747. Горда постава характерна для хворих на :

A. менінгіт;

B. асцит; *

C. рак шлунка;

D. ексудативний перикардит;

E. пухлину печінки;

748. Хворий перебував у ступорозному стані. Тобто:

A. у стані оглушення, запаморочення, погано орієнтувався в навколишньому середовищі; *

B. у стані “сплячки”, з якого виходив на короткий час після голосного окрику або термосіння;

C. у стані непритомності з повною втратою рефлексів і розладами життєво важливих функцій;

D. мав уявні сприйняття, не пов”язані з реальною обстановкою;

E. орієнтувався в часі, просторі та у власній особі;

749. Хворий перебував у сопорозному стані. Тобто:

A. у стані оглушення, запаморочення, погано орієнтувався в навколишньому середовищі;

B. у стані “сплячки”, з якого виходив на короткий час після голосного окрику або термосіння; *

C. у стані непритомності з повною втратою рефлексів і розладами життєво важливих функцій;

D. у стані маячення;

E. орієнтувався в часі, просторі та у власній особі;

750. Хворий перебував у коматозному стані. Тобто:

A. у стані оглушення, запаморочення, погано орієнтувався в навколишньому середовищі;

B. у стані “сплячки”, з якого виходив на короткий час після голосного окрику або термосіння;

C. у стані непритомності з повною втратою рефлексів і розладами життєво важливих функцій; *

D. мав уявні сприйняття, не пов”язані з реальною обстановкою;

E. орієнтувався в часі, просторі та у власній особі;

751. У хворого відмічались періодичні галюцинації. Тобто:

A. у стані оглушення, запаморочення, погано орієнтувався в навколишньому середовищі;

B. у стані “сплячки”, з якого виходив на короткий час після голосного окрику або термосіння;

C. у стані непритомності з повною втратою рефлексів і розладами життєво важливих функцій;

D. мав уявні сприйняття, не пов”язані з реальною обстановкою; *

E. орієнтувався в часі, просторі та у власній особі;

752. Який висновок має бути зроблений на підставі даних розпитування хворого?

A. А. Оцінено загальний стан хворого.

B. Поставлено попередній діагноз.

С.Визначено, яка система уражена, як взаємопов’язані скарги, гострий чи хронічний характер має захворювання. *

C. Призначено лікування.

D. Е. Оцінено стан здоров’я хворого.

753. Що таке основні скарги?

A. Скарги, характерні для основної паталогії. *

B. Скарги, що супроводжують супутнє захворювання.

C. Скарги загального характеру ( слабкість, погане самопочуття, знижений апетит, поганий сон).

D. Задишка, кашель, кровохаркання, біль у грудях, підвищена температура тіла.

E. Серцебиття, біль за грудиною, набряки, задишка.

754. Що таке спадковий анамнез?

A. Вивчення стану здоров’я найближчих родичів пацієнта (батьків, братів, сестер). *

B. Непереносимість хворим ліків чи продуктів.

C. Одружений, заміжня; час настання клімаксу, для жінок – початок менструацій; кількість вагітностей, пологів, абортів, кількість дітей.

D. Вивчення стану здоров’я в дитинстві.

E. Розпитування про характер початку хвороби.

755. З яких розділів складається історія хвороби?

A. Загальний стан хворого, епікриз, щоденник.

B. Сімейний, спадковий, алергологічний, професійний анамнез.

C. Паспортна частина, розпитування , нинішній стан, попередній діагноз, план обстеження і лікування, щоденник, результати додаткових досліджень, епікриз*

D. Скарги, анамнез захворювання, анамнез життя.

E. Паспортна частина, розпитування , результати додаткових досліджень,

756. Що таке сімейний анамнез?

A. Спадковий анамнез.

B. Вияснення стану здоров’я родичів (батьків, братів, сестер).

C. Одружений, заміжня, з якого часу; час настання клімаксу; для жінок – початок менструацій, кількість вагітностей, пологів, абортів, кількість дітей. *

D. Непереносимість окремих ліків, продуктів у родичів.

E. Вияснення кількості одружень протягом життя і стану здоров’я всіх подружніх “половин”.

757. З якої системи органів треба починати розпитування про органи і системи?

A. Не має значення.

B. Із серцево – судинної системи з огляду на її важливість.

C. З тієї, яка судячи зі скарг хворого, може бути ураженою. *

D. З дихальної, особливо у зимовий період.

E. З травної.

758. Що таке другорядні скарги?

A. Скарги, характерні для основної паталогії.

B. Скарги, характерні для супутнього захворювання.

C. Скарги, характерні для ускладнення основного захворювання.

D. Скарги загального характеру ( слабкість, погане самопочуття, знижений апетит, поганий сон).

Просмотров: 221

Вернуться в категорию: Болезни

© 2013-2017 cozyhomestead.ru - При использовании материала "Удобная усадьба", должна быть "живая" ссылка на cozyhomestead.ru.